04 mei 2012

Omdat ik Alma zo te gek vind

6 mei - Yes, We're Open!

Beste mensen, beste vrienden van De Groene Luwte,

Je vindt het hoop ik niet erg dat ik weer even bij je binnenval? Want ik wil je graag tippen dat we a.s. zondag weer Open zijn. En hoe, want een halve
vrachtwagen aan nieuwe tuinproducten werd hier vanmorgen afgeleverd. Het leek wel Sinterklaas. U ziet al die prettige, interessante, mooie en nuttige  tuinartikelen op De Deel, stel dat u besluit zondag even aan te waaien.

Dat zouden we erg leuk vinden,  want niet alleen maakt De Groene Luwte zijn naam dezer dagen meer dan waar (spetterend groen is het,  en overal zijn luwe plekjes te vinden) maar de maand mei is werkelijk aangebroken: waar je maar kijkt zie je nieuw leven. De Carnica-bijen doen het voortreffelijk en bouwen aan hun volk, tenminste al acht beeldschone ganzenjongen telde ik vanmorgen en door de bosschages sprint een plethora aan kippenkuikentjes in elk denkbaar formaat.

Nog even over het assortiment: ook net nieuw binnengekomen zijn de door vriendin en ecologisch hovenier Carolien handgemaakte, duurzame nestelkastjes voor solitaire bijen, een ware ''Kiekkaste'' met Spiekdeurtje: als je dat opent zie je verschillende doorzichtige buisjes waar de bijen  zorgen voor nageslacht. Hoe belangrijk! En hoe spectaculair om op veilige wijze de bijen van zo dichtbij bezig te zien. Een zakje zaad voor bloemen waar bijen dol op zijn is bijgesloten. 

Om 12.00 uur en om 14.00 uur verzorg ik a.s. zondag weer met plezier rondleidingen en stel dat u hongerig wordt: mijn Fassoláda (hartige, Griekse witte bonensoep met tomaten, knoflook en veel oregano, supervers geplukt uit de tuin) zal u goed doen. Brood krijgt u erbij.  Of laat u opmonteren door ''Alma's Machtige Plakje" (chocokoek). Onze onvolprezen Kirsten serveert u dit alles graag.

Wie weet tot  zondag!

Hartelijke tuingroeten van allen, 

via Alma

PS: om alvast in het achterhoofd te houden: de volgende Open Dagen zijn op zo. 27 mei, vrijdag 8 juni, zo. 10 juni en zo. 24 juni
En voor de Haarlemmers/Heemstedenaren/Aerdenhouters en Vogelenzangers onder jullie: op za. 12 mei (13.30 uur) zijn we te gast bij Boekhandel Blokker om een presentatie over Met mest en vork ten beste te geven. Toegang gratis, wel even reserveren bij Blokker. Zie onze site, waar je overigens tenminste tweewekelijks nieuws, een verse foto, een recept en een echte seizoenstip voor de tuin krijgt aangereikt!